Home » Blog » Help! ik voel me uitgeput.

Help! ik voel me uitgeput.

door | 12 jul, 2020 | Uitputting

Van extreme vermoeidheid tot depressieve gedachten en gevoelens. Je bent overprikkeld. Je weet niet hoe je jezelf moet oprapen en weer door moet gaan. En daar zit het probleem, je wilt doorgaan, of moet doorgaan van jezelf. Wanneer je jezelf even een momentje geeft, komt de vermoeidheid nog meer naar boven met alle gevolgen van dien, weer negatieve gedachten en dat maakt de neerwaardse spiraal weer compeet.

Het is heel lastig als je van alles wilt doen en je het gevoel hebt dat je leven aan je voorbij gaat. Het wordt nog lastiger wanneer je de tijd en ruimte niet gaat nemen om je op te laden en/of te healen.. Het is een proces met soms frusterende gevoelens van nutteloosheid, angst, verdriet, pijn, moeite met overgave enz. Al deze gevoelens zijn en willen allemaal gezien en gehoord worden, want ergens heb je ze weggestopt, hoe meer je in de weerstand gaat, hoe duidelijker ze zich willen laten horen.

Ruimte geven aan jezelf is iets wat moeilijk is omdat je dat niet gewend bent,  je gaat maar door voor je gezin, baas, ouders enz. en uiteindelijk komt die druppel. Je word ziek en denkt dan, “ik moet vechten” doorgaan. Je doet  afbraak aan je lichaam op deze manier. Emoties en gevoelens moeten verwerkt worden. Je lichaam en geest werken samen, en wanneer je denkt met vechten, of je lichaam pushen er te komen, gaat je geest echt niet gezellig doen. Het niet verwerken van emoties leidt tot ziekte!

LUISTEREN NAAR JE LICHAAM:

Het luisteren naar je lichaam is echt cruciaal in het proces naar herstel, misschien bent je het niet gewend en hoe doe je dat? Een lichaam is heel intelligent, dat moet wel want kijk maar naar al die processen die je zonder nadenken doet. Ademen, hartslag, spijsvertering, bloedsomloop, hormoonstelsel en nog veel meer. Het gaat erom dat je voor je eigen gezondheid kiest, het zal met vallen en opstaan gaan, maar je zal aan den lijve ondervinden dat het werkt.

Luisteren naar je lijf, gezonder in je lijf. Vraag jezelf af, wat heeft het nodig op dit moment? Is het moe; heeft het rust nodig, hoe ga ik daarvoor zorgen: ga rusten? Voelt het pijn: hoe voelt het, is het gespannen? Wat heeft de pijn te vertellen? Heeft het hulp nodig?

Voel je verdriet, geef jij jezelf toestemming te huilen en druf je te kijken waar die gevoelens vandaan komen. Tranen zijn de opruimers, ze vloeien verdriet af, brengen de stroom weer opgang. Hoe opgelucht ben je na een fikse jankbui! Ga lekker in je gevoel zitten, in plaats van er tegen te vechten! Toelaten brengt weer balans.

TIME-OUT4YOU!

En dan nog een punt: je gedachten, wanneer je lijf zich moe, verdrietig of hoe dan ook voelt. Wat doe je daarmee? Hoe gaan de gedachten met jou aan de haal? “zie je wel, het werkt niet” “Ik leer het nooit”  duizenden gedachtens die je nog verder naar beneden halen. Het goede nieuws: Ook dat kan jij zelf veranderen, wanneer je bewust wordt van je negatieve gedachten.

Niet alleen maar denken: Dat ga ik eens even omzetten, in een positieve gedachten. Sorry! dat werkt niet. Want het positieve dient werkelijk gevoeld te worden, je dient te voelen dat het werkelijk waar is. Hoe ga je dat leren? Juist, door te voelen wat gedachtens met je lichaam doet. Voelen is zo belangrijk!

TIME-OUT4 YOU!

Je lichaam, gevoelens, emoties, gedachten zijn één geheel, alles werkt samen en door elkaar heen. Jij kunt van neerwaards… opwaards gaan! Jij hebt die power!

TIME-OUT4YOU!

Margriet Brock

Burn-out en rouw zijn mij niet onbekend. Het doorleven van deze processen, maakte dat ik een verlangen kreeg naar innerlijke groei, meer zelf liefde en bewustwording.

Mijn missie is andere te helpen met hun innerlijk groei. Harmonie te brengen in schijnbare tegenstellingen van buiten en binnen wereld. Ik vertrouw op het mysterie en wijsheid van het leven.

Gerelateerde artikelen

Geen resultaten gevonden

De pagina die u zocht kon niet gevonden worden. Probeer uw zoekopdracht te verfijnen of gebruik de bovenstaande navigatie om deze post te vinden.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Tweet
Share
Share
Pin