Mijn reis door het prachtige Nepal

Mijn reis door het prachtige Nepal

In deze pagina vind je mijn verhaal over de reis door Nepal. 

Ik vind het zo’n prachtig en inspirerend land dat ik je hier graag meer over wil vertellen . Ik ben zo enthousiast over dit land dat ik een retraite voor mijn cliënten wil organiseren. Hierin ga ik je meenemen naar Nepal en laat ik je betoverende plekken zien. 

Mijn verhaal in Nepal

Alweer 10 jaar geleden, ging ik voor het eerst naar Nepal. Tijdens mijn reis in India kwam ik in gesprek met een Nepalees. Hij vertelde over zijn land en nodigde mij uit te komen. Daar moest ik wel even over na denken en allerlei gedachten schoten door mij heen. Ik zag veel beren op de weg. In die tijd was ik vooral ook bezig met niet durven en toch doen. Dus de gedachten  wat als dit of dat gebeurd en kan ik dit wel en mag dit wel en ja allemaal maren. Toch ik besloot om te gaan voor een weekje.
Behoorlijk out of the box, dat kun je wel zeggen. Na India was Nepal een verademing, minder druk en heel relaxed. Die ene week heb ik Kathmandu, de hoofdstad van Nepal bezocht en de prachtige bezienswaardigheden van de Kathmandu- Vallei bestaande uit 3 steden vol historie, religie en cultuur. Het is een kunstgalerij in de openlucht met duizenden heiligdommen. Ik was verkocht, verliefd en Nepal kreeg een speciale plek in mijn Hart.

Hele mooie herinneringen en steeds een gevoel van “thuis“ komen op een bijzonder plek, helemaal weg van het dagelijks leven zoals wij dat kennen. De Cultuur, geuren, kleuren, ruwe natuur, eenvoud, kunst, maar ook confronterend met armoede, levensstandaard en dood. Maar zo intens levend.

Wat mij vooral aantrekt is de eenvoud, en ook niets moet nu. De puurheid van het bestaan. Heel relaxed en alles is goed mentaliteit. IK moet dan wel gas terug nemen en maar laten gebeuren. Geen controle of weinig in ieder geval en dat is een overgave aan wat er is. Dat kon ik echt ervaren! Tijdens de laatste grote aardbeving 2015 toen ik in Pokhara ( stad) was en mij moest overgeven aan de situatie zoals het was…… geen controle werd heel zichtbaar voor mij.

Elk jaar reisde ik tussen 3 a 8 weken naar Nepal. Een van mijn dromen was om daar iets te gaan doen, geen idee wat en hoe. Het idee was er alleen. Elke reis was weer onderzoeken, wat wil ik hier en wat doe ik hier. 

Ik heb mijn hart verloren aan Nepal, al vele jaren en nu ga ik terug. Mijn droom of het idee begint een vorm te krijgen en dat is, …. om jou mee te nemen, nog niet letterlijk, maar wellicht in de toekomst.

Omdat het zo’n uitzonderlijk land is, met bijzonder aardige mensen, maar waar nog steeds de armoede benadrukt wordt ook door de bewoners zelf.

Dat is niet wat ik wil benadrukken, want het is niet alleen arm, het is rijk aan de manier van leven aan cultuur en tradities en ook aan ideeën voor de toekomst. Social media, zorg voor een andere kijk en Nepalesen worden zich ook steeds meer bewust van mogelijkheden en dat is een mooie ontwikkeling.

Mijn droom voor in de toekomst: een paar maanden per jaar in Nepal te leven en om mensen die echt eens op een heel bijzondere manier aan zichzelf willen werken uit te nodigen. Wanneer je merkt te zijn vast lopen in onze manier van leven, ga eens out of jouw box, durf te leven!!.. Want dat is wat de mensen in Nepal wel doen, ze leven!

In deze reis ga ik je meenemen door een verslag /blog te maken. Want ik ga opzoek naar plekken om je mee naar toe te nemen in de toekomst.

Om een tijd van bezinning en bewustwording te ervaren wat zijn weerga niet kent. Om je diepere gevoelens naar boven te laten komen. . Om de blokkades en angsten van je af te werpen en te durven gaan staan voor wie en wat jij bent. JeZelf te leren kennen tot in het diepste van je wezen. Zodat jij in jou toekomst datgenen gaat doen of neerzetten wat jij wil. Om helemaal jezelf te herontdekken en in elke situatie Jezelf kunt zijn en blijven.

Deze reis wordt opnieuw een avontuur, ook voor mij, over de grens en toch binnen de grens van mijn kunnen. Met het volste vertrouwen, want daar gaat het om vertrouwen in het leven en in mijn Zijn.

Ik neem je mee in mijn avontuur en wellicht in de toekomst in jou avontuur, om over een grens te gaan… in vertrouwen. Wil jij op ontdekking? Zowel in de buiten wereld en ook in jouw binnen wereld?

Timeout4you in Nepal!

Een prachtige reis door Nepal in ontwikkeling, waarbij je met mij op avontuur gaat.

Hieronder vind je foto’s vanuit Nepal

Blogs over mijn reis door Nepal

– Blog 1: Mijn verhaal