Home » Blog » Neem de tijd!

Neem de tijd!

door | 10 okt, 2020 | Time-out tijd voor jezelf

De tijd is een raar iets eigenlijk, je kijkt naar je verleden en dat is voorbij en de toekomst, die ligt nog voor je. De toekomst is nog onduidelijk, ook al maak je vele plannen. Het enige moment van de tijd is NU. Wij mensen leven vrijwel altijd in of het verleden of de toekomst. Maar wat als je in het NU leeft, dan ben je je heel bewust van wat er op dit moment plaats vind.

Oefeningetje:

Ga eens comfortabel zitten, en ga eens voelen hoe zit ik op de stoel, bank, grond waar je ook zit. Voel je billen op de stoel, is het hard, zacht, zak je weg? Voel de rug tegen de leuning, hoe voelt dat.

Je voeten op de grond, in je schoenen of pantofels. Hoe voelen je voeten, warm of koud, bekneld of vrij. Ga met aandacht naar je benen, rechter en dan linker, voel de stof van je broek, panty of wat ever om je benen. Voel je benen, warm of koud, misschien tintelen ze wel. Ga zo met je aandacht naar je buik, middenrif, onderrug, boven rug, borst, armen, handen.  Je keel, gezicht en hoofd.

Verander helemaal niets, laat alles hoe het is. Je kunt verder met je ademhaling, ook hierin verander je niets, je hartslag, gewoon blijven voelen en met je aandacht aanwezig zijn.

Je ogen zijn misschien gesloten, je kan ze openen en kijk rustig naar iets voor je en luisteren naar de omgevingsgeluiden, niets veranderen, laat alles zoals het is. Zit rustig in het NU.

Wanneer ik je gedachten misschien mag uitspreken: je kunt toch niet heel de dag zo in het NU zijn. Ja en nee, natuurlijk in het drukke leven heb je van alles te doen en drijf je mee op je gedachten en doe dingen, komt het verleden en de eventuele toekomst voorbij. Je maakt plannen enz enz. Maar plannen maken doe je ook in het NU. Het verleden( wat je mee hebt gemaakt) haal je terug naar het NU.

Het gaat erom wat je met het NU moment doet, verleden verander je niet, toekomst is er nog niet.

Wanneer je tijd gaat nemen voor jezelf, om te gaan voelen en aandacht te schenken aan jouw lichaam, emoties en gedachten ga je begrijpen en vooral voelen wat NU is.  Je weet dan wat je nodig hebt op dat moment voor healing en herstel. Dan kun je weer energie voelen, de zon en de regen. Alles mag er Zijn! Je gaat stromen, je energie gaat stromen, je word daar heel stil en blij van.

NU ….TIME-OUT4YOU!

Margriet Brock

Burn-out en rouw zijn mij niet onbekend. Het doorleven van deze processen, maakte dat ik een verlangen kreeg naar innerlijke groei, meer zelf liefde en bewustwording.

Mijn missie is andere te helpen met hun innerlijk groei. Harmonie te brengen in schijnbare tegenstellingen van buiten en binnen wereld. Ik vertrouw op het mysterie en wijsheid van het leven.

Gerelateerde artikelen

Geen resultaten gevonden

De pagina die u zocht kon niet gevonden worden. Probeer uw zoekopdracht te verfijnen of gebruik de bovenstaande navigatie om deze post te vinden.

0 Reacties

Verzend een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Tweet
Share
Share
Pin