24 uurs Mini Retraite voor jezelf

24 uur helemaal tot rust komen op de boerderij en aan jezelf werken. Echt even een TIME-OUT om te voelen wat je nodig hebt.

De Mini Retraite is een combinatie van tijd voor jezelf en ontspanningsbehandeling. Voor jou als je niet zit te wachten op een lang coachtraject, maar wel de diepte in wil! Inclusief overnachting op de boerderij. 

Heb je een ingrijpende periode achter de rug?

Grote kans dat je opeens werd stil gezet. Wellicht heeft die ingrijpende periode alles voor jou veranderd en voel je dat je het anders wil. Maar hoe dan?

Heb je behoefte aan rust?

Ben je al moe als je ‘s morgens opstaat en weet je niet hoe je de dag moet door komen? Misschien herken je dat alles je teveel is en dat je lijf zwaar en moe voelt. Rust nemen… dat is al even geleden. Je hebt de afgelopen periode alleen maar doorgerend…

Wil je antwoord op bepaalde vragen die maar blijven terugkomen in je hoofd?

Sta je voor belangrijke keuzes en kom je er niet uit, omdat je eigenlijk nog geen tijd hebt gehad om er echt bij stil te staan? Misschien herken je dat het druk is in je hoofd en dat je het maar niet stil krijgt omdat er zoveel dingen spelen.

Tijd voor een timeout4you waarin je de tijd kunt nemen voor diepgang, rust en aandacht voor alles wat er in jou leeft.

Weer keuzes maken die goed zijn voor jou na een ingrijpende periode.

Er zijn van die momenten in je leven die alles op zijn kop zetten. Dat kan een overlijden zijn, een ziekte, een scheiding, ontslag op het werk, een miskraam, een verhuizing, of wat dan ook. Deze gebeurtenissen hebben een grote impact, maar vaak nemen we niet voldoende tijd om stil te staan bij wat we echt nodig hebben. Daar is deze 24-uurs Mini Retraite voor opgericht.

Wat heb jij nodig? Wat is goed voor jou? Durf jij te kijken en te voelen wat er in jou leeft? We gaan samen op onderzoek.

Ik, Margriet, verwelkom je graag op mijn boerderij in Dongen. Ik ben ervaringsdeskundige en specialiseerde me in burn-out, rouw en verlies en heb ervaring in het begeleiden van terminale zieken.

Jezelf ervaren op 4 niveau’s:

Fysiek

Je fysieke gesteldheid is belangrijk om goed te kunnen functioneren. Je kunt je moe voelen, terwijl je ook het gevoel hebt altijd “aan” te staan. Als je altijd “aan” staat, komt je zenuwstelsel niet tot rust en dat kan leiden tot paniek- en angstgevoelens. Dit wordt veroorzaakt door stresshormonen zoals cortisol, die door je lijf razen. Stress geeft een vlucht of paniek reactie, veroorzaakt minder goed slapen, hoge hartslag en snelle ademhaling, die op hun beurt weer een paniek of angst reactie kunnen uitlokken.

Een visieuze cirkel.

Tijdens de time-out4you krijg je tools in handen die je zenuwstelsel  in rust en balans te brengen.

Emotioneel

Emoties als angst, verdriet en boosheid kunnen, wanneer je je niet bewust bent van deze emoties, vast gaan zitten in je lichaam. Daardoor kun je allerlei lichamelijke klachten ervaren. Samen kijken we, welke emoties ervaar jij, waar ervaar je deze emoties in je lichaam en wat doen deze emoties met jou?

Tijdens de time-out4you leer je, dat een emotie iets is dat je in je lichaam kunt voelen en dat je een emotie ook weer los kunt laten. Zo kun je jezelf bevrijden van heftige emoties. Daardoor wordt je rustiger en kan je lichaam en denken ontspannen.

Mentaal

Gedachten en overtuigingen, heb je vaak meegekregen vanuit je opvoeding, geloof, school enz.  Zij beïnvloeden je emoties en het gevoel voor wie jij bent, zij vormen je zelfbeeld. Gedachten en overtuigingen zijn het krachtigste instrument van jou bestaan.

Juist de gedachten en overtuigingen waar jij je niet bewust van bent kunnen zeer belemmerend zijn.

Tijdens de retraite gaan we jouw gedachten en overtuigingen liefdevol bekijken, waardoor je tot andere inzichten kunt komen en afscheid kunt nemen van gedachten en overtuigingen die niet meer voor jou werken. Een inzicht geeft altijd een nieuw uitzicht.

Spiritueel

Spiritueel zijn heeft niets met “geloof” te maken. Spiritueel zijn betekend: dat je je bewust bent dat je meer bent dan alleen je lichaam. Wij mensen staan niet los van de natuur, wij zijn er een onderdeel van. Echter wij zijn bewuste wezens, die kunnen kiezen.

Tijdens de retraite ga je naar jouw binnenwereld, contact maken met jouw energiebron. Sta jij open voor spiritualiteit en bewustZijn? Dan gaat er een nieuwe wereld voor je open, waarin je gaat leven vanuit vrije Wil.

Tijd voor jezelf inclusief een intuïtieve ontspanningsbehandeling

Tijdens de retraite nemen we als uitgangspunt hoe jij je voelt.  Waar loop je tegenaan? Wat gaat al goed? Waar wil je graag naar kijken? Ik vertrouw erop dat altijd precies naar boven komt wat er nodig is. Ik werk tijdens de ontspanningsbehandeling altijd vanuit mijn intuitie, zodat je lichaam echt tot rust kan komen.  Tijdens een ontspanningssessie gebeurt er zoveel! Er zijn geen woorden nodig.

Waar nodig zetten we ook meditatie en visualisatie in. Die zorgen er namelijk voor dat je voorbij het denken gaat en op onbewust niveau werkt.

Tijdens de retraite ben je vrij om te voelen wat je nodig hebt. Wil je buiten in de zon een boek lezen? De alpaca’s knuffelen? Een wandeling maken? Een schrijfoefening doen? We stemmen samen af wat nodig is.

Tijdens de retraite werken we op verschillende lagen, zodat jij lichamelijk en geestelijk herstelt, waardoor je weer energie krijgt en weer weet waar je voor je bed uit wil komen! 

 Hoe anderen de mini retraite hebben ervaren:

Nadat ik corona heb gehad, bleef ik last houden van longcovid klachten, doordat ik thuis kwam te zitten merkte ik dat ik steeds minder goed in mijn vel kwam te zitten. Naast vermoeidheid kwamen er allerlei gevoelens naar boven. Deze gevoelens hadden te maken met mijn manier van denken en patronen die niet meer werkte voor mij. Ik wilde hier iets mee, omdat ik het gevoel had dat ik mijzelf steeds meer kwijt raakte. Ik wilde hieraan werken. Via via kwam ik terecht bij Margriet en haar Timeout4you programma.

Na een losse powersessie besloot ik een 24 uurs retraite intensief te boeken, ik kon al snel terecht en nu heb ik deze net afgerond.

Wat een bijzondere ervaring! Door de powersessies kwamen we tot diepgang en heb ik hele intense ervaringen gehad. Ik kon voor het eerst mijn innerlijke kracht ervaren. Tijdens een prachtige wandeling door de natuur deden we heel bijzondere oefeningen die mij tot nieuwe inzichten brachten en die heel toepasbaar zijn in het dagelijks leven.

Ik heb heel veel indrukken opgedaan en voelde moe en toch met zoveel power naar huis, er is nog werk te verzetten, door timeout4me is een prachtige eerste stap is gezet naar een meer balans, eigenwaarde, innerlijk kracht en ben ik veel dichter bij mijzelf kunnen komen.

Zeker een aanrader, om samen met Margriet in en met de natuur op een rustige plek aandacht aan jezelf te schenken. Dank je wel!

Liefs Tineke

Herken je dat? Soms heb je behoefte aan een time out, maar stel je het telkens uit.
We zijn zo gewend om alsmaar door te gaan met wat ons bezighoudt en te weinig met wat ons werkelijk bezielt. Als je tijd kunt maken voor een ander, kun je ook tijd vrijmaken voor jezelf, toch? Met deze gedachte ging ik 2 dagen op retraite bij TIMEOUT4YOU.

In een landelijke omgeving en ongedwongen sfeer ontvangt Margriet je in haar boerderij. Je voelt je meteen op je gemak bij haar. Naast de kippen en de schapen die zij houdt, is er voldoende afwisseling en ruimte om jezelf eens onder te laten dompelen in een oase van rust en ontspanning. Margriet voelt haarfijn aan wat je nodig hebt om weer op adem te komen. Kortom, ze levert maatwerk. Haar aanbod is heel divers en in overleg bespreek je samen wat jou het fijnste lijkt.

Zoals bijvoorbeeld een massage, lichaamswerk, meditatie, healing en nog veel meer. Ze heeft een diepe levenswijsheid waaruit ze inzichten kan putten en tools kan aanreiken om jou verder op weg te helpen. Voor mij was de vijver in de tuin wel een hoogtepunt! Een lekker koud badje ‘s morgens gaf mij een flinke energieboost voor de rest van de dag. Ben je weer eens teveel bezig met je werk, gezin of heb je behoefte om er eens uit te stappen uit dat ‘circus’? Klop dan eens aan bij Margriet, de koffie (of thee) en appeltaart staan voor je klaar 😊”.

Johannes

Welkom op de boerderij in Dongen, waar rust, ruimte, aandacht en warmte is. Waar je helemaal mag zijn wie je bent! 

Praktische informatie

De 24-uurs Retraite is voor mensen die behoefte hebben aan rust en er echt even uit willen om te voelen wat de volgende stap is. Of je je nou gestrest of moe voelt, een ziekte onder de leden hebt of gewoon even weg uit je eigen omgeving zodat je kunt opladen.

De Retraite heeft als doel om een stukje diepe innerlijke rust te ervaren om te onderzoeken wat je nodig hebt om je weer gelukkig te voelen. Healing en ontspanning zijn de enige vaste programma punten. Daarnaast beloof ik je diepgaande gesprekken en een heleboel humor. Alles is mogelijk, we laten deze dag helemaal ontstaan en dat maakt het uniek.

We hebben voor de mini retraite eerst een kennismakingsgesprek en kijken samen wat jouw wensen en verwachtingen zijn.

Voor de reservering van de mini retraite werk ik met een aanbetaling van €50,00. Het overige bedrag mag je tot twee weken van te voren betalen. Pas na de aanbetaling is je boeking bevestigd.

Deze retraite is een cadeau voor jezelf en gaat zorgen voor een innerlijke transformatie!

Interesse in een 24-uurs Mini Retraite?

Laat je gegevens achter, dan neem ik contact met je op. Ik leer je graag kennen en hoor graag jouw verhaal! We kijken dan samen of dit bij je past.

4 + 11 =

Veelgestelde vragen

Ik ben al moe, en dan... moet ik weer!

Het is een time-out4you, je stapt even uit je gewone wereld.

Wij gaan werken met je gezonde deel. Daar haal je je energie weer vandaan.

Er is geen moeten! Jij geeft aandacht, liefde en waardering aan jezelf.

Jij houd ten alle tijden de regie, en voel je toch even moe en wil je rusten dat kan. Maar je zult zien dat je energie krijgt.

Wees daarom niet angstig en ga het aan.

Hoe is de 24 uur ingedeeld?

Dat is helemaal afhankelijk van wat jij nodig hebt! We stemmen dit samen af. Het enige vaste element, is de ontspanning in de vorm van een healing of massage. Alle maaltijden zijn inbegrepen en ook het slapen is inbegrepen. Je kunt je altijd terugtrekken op een eigen plek als je wil.

Ik loop al bij een psycholoog of andere hulpverlener, kan dit me alsnog helpen?

Ja, zeker. Deze retraite kan indien gewenst naast het huidige traject lopen.